2017. május 22., hétfő

Frissülj fel: megnyílt a Csíki Sörplacc a Bálnánál

Keresztes Ildikó: „Mintha hazarepültem volna Erdélybe”
Új fiatalos, menő kiülős hely nyílt a festői Duna-parton

Keresztes Ildikó igazi ínyenc, aki rajong a székely ételkülönlegességekért és nagy szerelmese a gasztrofesztiváloknak is. Az új Csíki Sörplacc megnyitóján a székely gourmet falatok mellett a belga csokiba mártott málnás kürtőskalács is teljesen levette a lábáról.



Új menő, kiülős hely nyitotta meg kapuit a Bálna teraszán a minap, ahol az ízletes székely ételek mellett igazi sörkülönlegességek, káprázatos kilátás és a kihagyhatatlan erdélyi kürtőskalács illata csalogatja a gasztronómia szerelmeseit. Az ízekben és kígyózó sorokban gazdag nyitóeseményt Járási László és Horváth Viktor, az Indygo Együttes tagjai élőzenével tették még hangulatosabbá.


„Ha van egy kis szabadidőm, nagyon szeretek gasztroeseményekre, fesztiválokra járni vagy csak kiülni a barátaimmal egy-egy hangulatos teraszra, beszélgetni és különlegességeket kóstolni. Örülök, hogy most van egy olyan hétvégém, amikor a sok-sok fellépés mellett ezt megtehetem, azért is különleges ez a hely nekem, mert az otthonom idézi, ugyanis én marosvásárhelyi vagyok. Kicsit olyan érzésem van, mintha hazarepültem volna egy pár órára. Egyébként nagyon friss az élmény, ugyanis nemrég jártam a zenekarral Erdélyben, majd Manchesterben teljesen véletlenül összetalálkoztam a csíki sörrel. Bevallom, sosem voltam nagy sörös, de most a mézes változata nagyon ízlett, igazi nőies ital. Arról pedig beszélnem sem kell, hogy imádom a málnás kürtőskalácsot, amit a csapat kitűnően megbolondított egy kis belga csokival: Ez a Kürtős Fondue, ami egyszerűen ellenállhatatlan párosítás, igazi ízorgia. Még egy kis szilvapálinka és teljes az élvezet. Énekesnőként persze ezt korlátozom, hiszen a hangomból élek, de azt vallom, hogy az élet rövid, maximálisan élvezzük ki, amikor csak tehetjük” – mondja mosolyogva Keresztes Ildikó.



„Boldogok vagyunk, hogy a Bálna teraszán mi is megmutathatjuk magunkat a Vitéz Kürtőssel, ugyanis a sörhöz és a székely falatokhoz remekül illik az erdélyi finomság, a kürtőskalács is. Már javában készülünk a nyári forróságra, így a Kürtős Fagyi a legnagyobb szenzációnk, de lehet Kürtős Fondue-t is kóstolni, ami a belga csokival igazán feldobja az ízélményt. Ugyanúgy megmaradnak a hagyományos ízek, valamint mindig lesz egy-egy különleges ízesítés, most a málnás kürtőskalácsunk a nagy nyári sláger, amit valószínű az áfonya vált majd. Természetesen vannak további ötleteink, de ez maradjon egyelőre titok. Ami viszont biztos, hogy az ételallergiásoknak is kedvezünk, mert minden szerdán és csütörtökön glutén-és laktózmentes kürtőskalácsokkal várjuk az édes ízek szerelmeseit egészen ősz végéig minden nap déltől estig” - csábítja a teraszra az édességek kedvelőit András Tünde, a Vitéz Kürtős ügyvezetője.


„Szeptember 30-ig itt leszünk, többek között a hagyományos erdélyi mics nemzeti étellel, ami a román sült kolbászka, valamint finomabbnál finomabb, szűrt, szűretlen, barna, mézes és ribizlis sörökkel. A Csíki Sörplacc azért is egyedülálló hely, mert nincs még egy olyan terasz Magyarországon, ahol az Igazi Csíki Sör állandó jelleggel jelen van, olyan végképp nincs, ahol ilyen gyönyörű panorámában gyönyörködhetünk egy mennyei kürtőskalács és hideg sör társaságában” – nyitotta meg a hangulatos teraszt Kiss Tibor, a Csíki Sör rendezvényszervezésért felelős igazgatója.



Forrás: JustCreative, Fotó: Vitéz Kürtős / Ágh András

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése