2023. szeptember 19., kedd

Izgalmas koktélkínálat az Asterisk Gallery-ben

2022 végén új csillag született Budapest belvárosában, ugyanis megnyitott az Asterisk The Live – in Gallery névre hallgató, izgalmas művészeti-és gasztro színtér az 5. kerületben, amely idén ünnepelte első nyarát. Ennek örömére megnyílt a terasz, és a bár is különleges koktélkínálattal készül.

Az Asterisk egy művészeti és antikvitás galériát ötvöz egy bisztró-bárral, ahol olasz kávékülönlegességeket és brunch-fogásokat szolgálnak fel, valamint elkalauzolnak a Pán-Mediterrán ízek világába. Mindehhez gondosan válogatott gineket, whiskyket és egyedi koktélokat kínálnak, ami nyáron igazán frissítő élményt hoz mindenkinek.




"Gin&Whisky bárunk élettel tölti meg az Asterisk estéit. Boutique gin és nemes whisky választékunkból kóstolgatva megismerheted a minőségi szesz-lepárlás ősi hagyományát és kifinomult ízeit. Bártendereink örömmel segítenek személyre-szabott Gin&Tonic kombinációk megkomponálásában. Koktéllapunk összeállításánál minden igényre gondoltunk: Gin és whisky alapú klasszikusok mellett kreatív, valódi teával megalkotott koktél-különlegességeket is készítünk" - mesél Fazakas Ágnes, az Asterisk Galéria megálmodója.


A belvárosi ékszerdoboz különlegességét az adja, hogy a finom falatokat, ízletes italokat egy csodás művészeti-galériában, vintage használati tárgyak között fogyaszthatja el a vendég. A művészeti galéria gyűjteményét múlt századi, eredeti antik és vintage használati tárgyak alkotják az Art Deco korszakra összpontosítva, amelyek bejárták a világot Ágival: a bornyitóktól a csillárokig, a hamutálcáktól a kisasztalokig itt minden megtalálható. A kávézó-bár zsongásában ezek a tárgyak új életre kelnek és megszépítik a mindennapokat.


"A művészet iránti szenvedélyem édesanyámtól örököltem, és egy pillanatra sem szakadtam el ettől a világtól. Amióta az eszemet tudom, rajongok a műtárgyakért. 17 éves koromban elkezdtem ötvösműhelybe járni, magával ragadott a fémek szeretete, majd ékszerészként végeztem. Régóta dédelgetett álmom volt, hogy nyitok egy különleges üzletet, ahol minden én vagyok, ahol összeér a közösségi-és gasztroélmény, valamint a művészet szeretete" - folytatja Ágnes.

„Az Asteriskben arra törekszünk, hogy egy olyan helyet hozzunk létre, ahol az élet apró szépségei és örömei állnak a középpontban, és ahol egy időre kiléphetünk a stresszes mindennapokból egy frissítő ital, egy ínycsiklandó fogás révén, és rácsodálkozhatunk a minket körülvevő műtárgyak szépségére" – mosolyog Ágnes.




Egy isteni koktél az Asterisk Gallery kínálatából


"Bondi Beach" cocktail

 Hozzávalók:

 40ml Gin (Nordés gin-t használtam)

70ml 100 %-os kókuszvíz

15ml limelé

Indian Tonic (Fitch & Leedes márkájút használtam)

10ml Blue Curacao likőr

 

Elkészítés:

Egy long drink-es poharat megtöltünk jéggel. Beleöntjük a gint, kókuszvizet és limelevet. A pohár tetejéig felöntjük - jó minőségű - tonic-kal. A tejére öntjük a Blue Curacao likőrt, úgy, hogy az "ússzon a jégen". Lime karikával díszítjük.


Látogass el az Asterisk Gallery-be, és hosszabbítsd meg a nyarat egy finom koktéllal, miközben a hely atmoszférája is elvarázsol.


Forrás: Just Creative

Fotók: Dörgő Dániel

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése