2016. október 20., csütörtök

Idén is a világ legjobbja lett a chocoMe egyik Raffinée íze

A chocoMe egyik Raffinée íze 2016-ban is a világ legjobbja lett – második alkalommal

chocoMe megszerezte második szakmai aranyérmét, mégpedig a világ legrangosabb nemzetközi szakmai verseny világbajnoki döntőjén, az International Chocolate Awards-on. Ezzel hivatalosan a világ legjobb magvas tejcsokoládés drazséja címet nyerte el. A verseny világbajnokságának döntője és eredményhirdetése idén is Londonban, a The Chocolate Show rendezvény keretein belül került megrendezésre.

A díjazott termék:
chocoMe Raffinée mogyorós-tejcsokoládéval és őrölt Etióp harrar kávéval bevont Piemonte-i mogyoró (RF110)


A világversenyt megelőző kelet-európai regionális elődöntőn pár héttel ezelőtt szintén aranyéremmel tüntették ki a Raffinée terméket, így már sejteni lehetett, hogy dobogósak leszünk a világbajnokság döntőjében, de arra nem számítottam, hogy a tavalyi évet követően (amikor a világ legjobb fehércsokoládés magvas drazséja címet nyertük el) idén is aranyéremmel térhetünk haza – mondta Mészáros Gábor, a chocoMe alapítója, tulajdonosa. A chocoMe ezzel 32-re gyarapította a nemzetközi csokoládés szakmai elismeréseinek számát.

A londoni döntő zsűrijében a legnevesebb külföldi csokoládészakértők, gasztronómiai szakértők, sommelier-ek és séfek szerepelnek: George Gensler, Manhattan Chocolate Society (US), Nancy Gilchrist, Master of Wine (UK), Monica Meschini, chocolate/tea tester, sommelier (Italy), Maricel Presilla, chef, restaurateur, author (US), Ecole Chocolat Professional School of Chocolate Arts (US), a “The Well-Tempered Chocolatier” (Kanada) és hasonlók. A zsűri elnöke, egyben a díj alapítója, Martin Christy, a Seventy % csokoládé-degusztációs portál szerkesztője - ma a világ egyik legnagyobb csokoládészakértője.

Gratulálok, chocoMe! :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése