2016. október 27., csütörtök

Igazi dívákkal érkezik a 8. Marie Claire Fashion Days

Igazi dívákkal érkezik a 8. Marie Claire Fashion Days

Nyolcadik alkalommal rendezik meg Budapesten a nagyszabású, háromnapos divathétvégét, a Marie Claire Fashion Dayst november 11–13. között a Várkert Bazárban. Az egyedülálló eseményt a hagyományokhoz hűen péntek este egy szakmai nap nyitja, amelyen hazai hírességek vezetik fel az ország legtehetségesebb tervezőinek 2017-es tavaszi–nyári kollekcióit.

„Nagy kihívás számunkra, hogy minden évben túlszárnyaljuk az előző év fantasztikus programkínálatát – árulja el László Krisztina, a Marie Claire magazin főszerkesztője. – Idén is sikerült még több magyar tervezőt meghívni a Marie Claire Fashion Days divathétvégére, így összesen 31 magyar tervező jövő évi tavaszi–nyári kollekcióját tekintheti meg a nagyközönség a három nap alatt. Mi már tudjuk, kik mutatják be a ruhákat, stábunk több száz modellből válogatta ki a legjobbakat. A casting során figyeltünk arra, hogy a lányok és a fiúk hasonló alkatúak legyenek, hiszen ettől lesz egységes a program, ugyanakkor mindegyikük más-más karakter, ami színesíti a bemutatókat. Az év street style szettje pályázatunk döntősei is izgatottan készülnek a bemutatkozásra, valamint Az év fiatal divattervezője pályázat 25 esélyes ruhája is frissen vasalva várja, hogy a modellek a kifutón mutassák meg őket. Megkezdődött a visszaszámlálás, már nincs sok idő hátra, hamarosan több ezer nézővel együtt újra részt vehetünk a magyar divat legrangosabb ünnepén a Várkert Bazárban.”

Idén is sztárok sora nyitja meg a Marie Claire Fashion Days-t: a népszerű színésznők és modellek mellett egy balettművész is feltűnik a férfiak képviseletében a Várkert Bazár kifutóján. És hogy kiket láthatunk a magyar tervezők lenyűgöző outfitjeiben?
A NUBU kortárs darabjában a fiatal színésznőt, Kurta Nikét csodálhatja meg a nagyközönség, akit egyebek mellett a Kút című hazai játékfilmből ismerhetünk. Sármán Nóra ezernyi gyönggyel díszített, finom összeállításában Epres Panni fog kifutóra lépni. Az Elysian ultranőies, érdekes vállmegoldásokat alkalmazó outfitjében Aleszja Popova, Kossuth-díjas magyar balettművész varázsolja majd el a divat szerelmeseit. Tomcsányi Dóri kollekcióját a szocialista időszak május elsejei felvonulásai ihlették, ezt idézi meg Hámori Gabriella szettje is, míg a THEFOUR rojtokkal tarkított darabját Petrik Andrea, a Radnóti Színház művésznője viseli majd a show-n. Oláh Zsigmond sokat sejtető, izgalmas kreációjában Balsai Móni színművésznő tündököl majd, Trokán Nóra Szegedi Kata kortárs, a feminin-maszkulin jegyeket összemosó kreációjában lép színpadra, míg az est egyetlen férfi szereplőjeként Apáti Bencétláthatja majd a közönség Lakatos Sándor formabontó, minimál stílusra törekvő összeállításában.


Az ünnepélyes nyitóestet követően szombaton és vasárnap a legtehetségesebb magyar tervezők mellett három francia divatiskola (École nationale supérieure des Arts Décoratifs, École Duperré, ESMOD France) végzős hallgatóinak bemutatóit tekinthetik meg az érdeklődők. Emellett a KREA Kortárs Művészeti Iskola és a Budapesti Metropolitan Egyetem is bemutatkozik, sőt egy formabontó összeállítással 1956-ot is megidézzük. Idén is megcsodálhatjuk a Romani Design tradicionális bemutatóját és számos nemzetközi divatmárka is színesíti a nagyszabású show-t. 

Szombaton a Perwoll és a Marie Claire közös, Az év fiatal divattervezője pályázatának 25 döntős kreációja is kifutóra lép, valamint kihirdetik a legjobb pályaműveket is. Vasárnap a Hungaria pezsgő közreműködésével pedig kiosztják Az év street style szettjéért járó díjat. A különleges háromnapos divateseményt Tóth Bori legújabb kollekciójának bemutatója zárja. Természetesen egész hétvégén izgalmas workshopok, színes kísérőprogramok és sok-sok nyeremény várja a divat szerelmeseit, minden kedves érdeklődőt.


8. Marie Claire Fashion Days

2016. november 11–13.

Várkert Bazár



Részletes program:
http://marieclaire.hu/Fashion-Days-2016

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése