2018. november 8., csütörtök

10 fotó Varsóból

A párommal, Gergővel lassan már hagyománnyá válik nálunk, hogy a szülinapunk környékén elraboljuk egymást - októberben, az én szülinapom táján ő engem, januárban pedig, amikor neki lesz születésnapja, én őt. ;) Ezek az utak lehetnek egy-két napos belföldi kiruccanások, de ha találunk elfogadható áron külföldre szóló repjegyeket, akkor nem is kérdés: pakoljuk a koffert, és már itt se vagyunk. :)

Így jutottunk el idén a szülinapom után egy picivel Varsóba. <3

WizzAirrel repültünk, az út kb. egyóra volt, és nagyon jókedvűen telt.


A szállás elfoglalása előtt volt időnk sétálni egyet a belvárosban. Ez az első kép, amit a telefonommal készítettem: szerintem a lényeg átjön, amit meg akartam ragadni: hatalmas terek vannak a városban, totál élhető, és lehet közlekedni!! :)


A méltán népszerű óváros, tényleg érdemes itt sétálgatni (mi minden nap visszamentünk egy-egy sétára :)).


A kaják, jajj Istenem... ötezer kalória per falat :D :D de isteniek! A krémest krémowkának mondják, szigorúan duplavével :D a kávéjuk is tök finom. A lenti képen pedig az egyik tradícionális helyi ételük, a párom szerint egyébként orosz kaja, a pirog - lényegében töltött gombócka - látható. Töltik ők ezt mindennel, a hústól a túrós krumpliig... érdemes megkóstolni, és lehúzni rá egy Suplicát, Krupnikot meg egy sört. ;)



Első este a Kultúra és Tudomány Palotáját meg a modern városrészt néztük meg, imádtuk, erről ötszáz képet tudnék posztolni... de legyen most elég ez az egy. <3


A második napunkat az állatkertben töltöttük - na jó, nem az egészet, de kora délutánig ott voltunk, és így sem tudtuk bejárni. Hatalmas, rendezett, nagyon kellemes hely. Az utolsó kis automatából is tudtam bankkártyával kávét venni!!! :O Egy szívfájdalmunk volt, hogy mackót nem láttunk. Illetve csak egy ilyet a shopnál:


A második esténken a belvárosban császkáltunk, szétnéztünk többek közt a Varsói Egyetemen is. A könyvtár épülete előtt az ott a párom, Gergő. :)


Az utolsó napra borzalmasan elromlott az idő :/ tudtuk, hogy lesz hűvös és eső, de azért a záporok és az áztató eső közt van némi különbség... de feltaláltuk magunkat: a 8 fokban, a kis béna esernyőm alatt múzeumtól múzeumig lavíroztunk. Megnéztük a Marie Curie múzeumot (1. kép - a tudós ruhájával) és a Chopin Múzeumot (2. kép - Chopin egyik párizsi lakása, zongorája) - mindkettő fantasztikus, csak ajánlani tudom!



A Kopernikusz Tudományos Központ maradt ki, illetve van még egy listánk arról, mit lehetne még megnézni Varsóban, de talán még visszatérünk valamikor. Nekünk nagyon bejött ez a modern, tiszta, rendezett metropolisz. <3 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése