2016. november 15., kedd

Nagy sikerrel zárult a 8. Marie Claire Fashion Days

Egy csipetnyi Párizs, Tóth Bori exkluzív kollekciója: nagy sikerrel zárult a 8. Marie Claire Fashion Days
Idén is több mint ezren fordultak meg hazánk legszínvonalasabb divathétvégéjén, a Marie Claire Fashion Daysen november 11–13. között, ahol a Várkert Bazárban három nap alatt a legtehetségesebb fiatal magyar divattervezők összeállításai kapták a főszerepet. A hazai dizájnereken kívül három párizsi divatiskola végzősei is feltűntek, „Az év fiatal divattervezője” pályázat nyerteseit is kihirdették, Tóth Bori meglepetés kollekciója pedig feltette az i-re a pontot.
A pénteki, sztárokkal tarkított szakmai napot követően szombaton és vasárnap színesebbnél színesebb divatbemutatókat csodálhatott meg a közönség. A kifutón a 31 magyar tervezőn kívül Franciaország is megelevenedett a kifutón, ugyanis három párizsi divatiskola végzős hallgatói is bemutatták egyedi kreációikat.

Szombaton a legismertebb és legelismertebb hazai tervezők hozták el nekünk 2017-es tavaszi–nyári kollekcióikat. Bódis Boglárka izgalmas vállmegoldású outfitjeivel, a Kata Szegedi eklektikus, első ránézésre össze nem illő párosításaival és a minták keverésével ejtette ámulatba a divat szerelmeseit. Sármán Nóra gyöngyözött, hímzett ruháival újjáélesztette a kézműveshagyományokat a kifutón, míg a NUDE by NUBU letisztult, egyszerű szabásvonalú kortárs darabjai a városi fiataloknak mutatott irányt. A Sandor Lakatos Menswear formabontó, progresszív megjelenése és hangulatvilága a klasszikus és forradalmi stílusjegyeket ötvözte, a THE FOUR ruháinak pikantériáját pedig az erős színek és a rojtok játékossága adta meg. A friss Tomcsanyi darabok a szocialista időszak május elsejei felvonulásait idézték meg szegfűmotívumokkal, míg a Zigi Brand egy nyári tündérkertbe kalauzolta el a vendégeket pikáns outfitjeivel.


Szombat délután bemutatkozott a kifutón „Az év fiatal divattervezője” pályázat 25 döntőse, majd László Krisztina, a magazin főszerkesztője kihirdette a Perwoll és a Marie Claire közös pályázatának két nyertesét. A szakmai zsűri Vetlényi Alma izgalmas ruhakölteményét találta a legjobbnak, a Perwoll különdíjasa pedig Pomozi Péter ruhája lett.
Vasárnap „Az év street style szettjét” is díjazták. A több mint 150 beérkezett pályamunka közül szakmai zsűri választotta ki a 25 legjobbat, amelyek a kifutón is felvonultak. Végül Nagy Viviennek, a Fifty Pairs of Shoes bloggerének összeállítását ítélték a legjobbnak, a Hungaria különdíjasa Kovács Zsófia, a Senso Della Mode bloggere lett, míg a közönségdíjat Bán Blanka nyerte el. A zsűri extraként Kász Attila, a Kasz.couture bloggerének bátorságát is díjazta, aki egyedüli férfiként vonult végig a kifutón. Attila egy egyéves Marie Claire-előfizetést kapott, valamint a Hungaria Pezsgő ajándékcsomagját.

A szombati nap exkluzív eseménye a Romani Design egyedi stílusú ruháit, a roma kultúrát megidéző show-ja volt, a zárónap fénypontja pedig a Maison Marquise jövő évi tavaszi–nyári kollekciójának bemutatója, amelyre a légies könnyedség, a korall és a finom rózsaszínek, az áttetsző rétegek és anyagok jellemzőek. Tóth Bori tervező friss, vidám, igazán nyári és látványos szettjei nagy sikert arattak a kifutón.

„Nagyon boldog vagyok, hogy idén is minden fantasztikusan sikerült, és pazar bemutatókat láthattak a divat szerelmesei, akik valamelyik nap ellátogattak a Várkert Bazárba. Külön öröm számomra, hogy több exkluzív show fokozta a hangulatot: a Romani Design évről évre mindenkit lenyűgöz, Tóth Bori kollekciója pedig óriási sikerrel zárta az idei, 8. Marie Claire Fashion Dayst – mesélte elégedetten László Krisztina, a Marie Claire főszerkesztője. – A kifutón 31 magyar tervező mutatta be gyönyörű, jövő évi tavaszi–nyári kreációit, két hazai divatiskola növendékei mellett három párizsi egyetem végzős hallgatóinak munkáit is megcsodálhatta a közönség. Gratulálunk két pályázatunk győzteseinek is, akik rendkívül kreatív összeállításaikkal mindenkit levettek a lábukról. Köszönjük ezt a hétvégét az egész csapatnak, mindenki szenzációsan teljesített, a közönség elismerése és gratulációi magukért beszélnek. Szinte egész nap foglaltak voltak a székek, estére pedig minden kiemelt bemutatóra teljesen megtelt a Várkert Bazár. Jövőre is találkozunk, két év múlva jubilálunk a 10. Marie Claire Fashion Daysen!” – hívta fel a figyelmet mosolyogva László Krisztina.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése