2018. szeptember 12., szerda

Budapesten koncertezik David Duchovny

Wow! Mulder ügynök Budapestre jön, és már már nem is kell olyan borzasztóan sokat várnunk rá! :) 

2019. február 11. Hétfő este 8.óra
Budapest, MoM Sport

Budapesten koncertezik David Duchovny

Amikor David Duchovny nevét meghalljuk mindenkinek a kétszeres Golden Globe-díjas amerikai színész, az X-akták, Fox Mulder ügynöke, a Kaliforgia Hank Moodyja és számos sorozat, sikerfilm főszereplője jut eszünkbe.

Ezúttal nem a filmvásznon, és nem a képernyők előtt élvezhetjük játékát, hanem tanúi lehetünk muzikalitásának is. Az alternatív rock együttes énekeseként szinte fénysebességgel robbant be a zenei életbe, és hamar elnyerte a kritikusok, közönség elismerését és rajongását.


Koncertjei során hatalmas sikereket arat és örömünkre nyilvánosságra hozták a 2019-es koncertturné állomásait, melynek keretében most először Budapesten lép fel a Hollywoody-i sztár és bandája. A legendás sármőrrel 2019. február 11-én találkozhatunk a MoM Sportban a Danubius Music szervezésében.

A nagyközönség számára a jegyértékesítés pénteken szeptember 14-én 09:00h indul online a www.eventim.hu oldalon, valamint a TEX jegyirodáiban.

David Duchovny -ról bővebben:

David Duchovny New York-ban született és nevelkedett. A Princeton egyetemre járt, majd a Yale-en szerezte meg mesterdiplomáját angol irodalomból. Már jó úton haladt, hogy megszerezze a PhD fokozatát, amikor elkapta a színészet iránti lázas lelkesedés.

Hamarosan Duchovny az egyik legelismertebb, leghíresebb Hollywood-i színésszé nőtte ki magát.  A Fox Televízió szörnyének sztárja sikert aratott az X-AKTÁK-ban, David-et a „Kiváló színész” -nek járó Emmy Díjra jelölték” Sorozatok” kategóriában, majd 1997. januárjában megnyerte a legjobb színésznek járó Golden Globe díjat „Filmsorozatok” kategóriában. Összesen háromszor jelölték Golden Globe díjra, szintén háromszor a Screen Actors” Guild díjra, és egyszer a TV Kritikusok Legjobb Színésznek járó díjára „Sorozatok” kategóriában.  

 Később David filmrendezői feladatot is bevállalt a már amúgy is széles tevékenységi köre mellé, amikor megírta, megrendezte és a főszerepét eljátszotta három X-Akták epizódnak, melyek nagy elismerést és jó kritikákat kaptak. Ezek a következők voltak: “The Unnatural” (Természetellenes), melyben a főszerepet Jesse Martin játszotta; “Hollywood A.D.,” melyben a főszereplők Garry Shandling és Tea Leoni voltak; valamint a “William” című epizód. Rendezői tehetségét a Fox listavezető sorozatában a „BONES” -ban („Csontok”) is megcsillogtathatta, valamint a „CALIFORNICATION” („Kaliforgia”) hat epizódjában is. 

 Duchovny szenvedélye a renegát (hitehagyott) filmek iránt nyilvános elismerést kapott az olyan játékfilmekben való szerepléséért, mint pl. a KALIFORNIA, melyben Brad Prittel együtt játszotta a főszerepet, és az ELBŰVÖLVE c. ellentmondásos filmben, melyet Michael Tolkin rendezett és amelyben Mimi Rogers partnereként játszotta a főszerepet.

2002-ben Duchovny játszotta el a főszerepet a Miramax Filmstúdió vígjátékában, a FULL FRONTAL („Szemből telibe”) című filmben, Steven Soderbergh rendezésében, Julia Roberts és George Clooney partnereként. David ezután még néhányszor röviden visszatért televíziós szerepekbe. Először jó barátjának, Bonnie Hunt-nak a „LIFE WITH BONNIE” (Élet Bonnie-val) című show-jába, mely szerepéért jelölték Emmy díjra 2003-ban. Majd ezután egy felejthetetlen szerepe volt a „Szex és New York” -ban, ahol a Sarah Jessica Parker által alakított Carrie Bradshaw exszeretőjét játszotta.
2005-ben debütált első játékfilmének, a „HOUSE of D” („Így nőttem fel”) rendezésével, melynek forgatókönyvét is ő írta, és amelyben szereplőként is megjelenik. 

A film, melynek főszerepeit Robin Williams és Anton Yelchin játszotta, élénken jeleníti meg a fiatalság lelkületét, annak minden örömével és szomorúságával. 

A másik hosszan futó sorozata, a „CALIFORNINCATION” („Kaliforgia”) hét évig ment a TV csatornákon, mely egészen 2014-ig ment a TV csatornákon.

Hank Moody egy nagyon jelentős szereplő volt a filmben, David Duchovny alakításában, mely aztán bekerült a pop lexikonokba. Ezért a szerepéért nyerte el a Legjobb Színésznek járó Golden Globe díjat a Vígjáték kategóriában. 

 A Farrar Straus and Giroux 2015 februárban adta ki David Duchovny „HOLY COW” (Szent Tehén) című első regényét, mely sokáig a New York Times Best Seller listáját vezette.  Ezt követte a második regénye, „Bucky F…… Dent”, mely szintén a New York Times Best Seller listáját vezette és 2016-ban került kiadásra világszerte.


David 2015-ben fejezte be első stúdiólemezét, melynek a címe „Hell or Highwater”. Második albumát, „Every Third Thought”, 2018 februárban adta ki. David és az együttese már turnézott Európában, az Egyesült Államokban,

Új-Zélandon és Ausztráliában. David Duchovny 2019-re tervez egy újabb európai turnét. David jelenleg a stúdiójában dolgozik az együttesével a harmadik lemezén. 

David Duchovny január 3-án visszatér díjnyertes szerepébe az X-Aktákban, ahol Fox Muldert alakítja ismét. Harmadik könyve, Miss Subways címmel 2018 májusában jelent meg világszerte. Továbbá tervezi, hogy filmre vigye és megrendezze a Bucky F*cking Dent című regényét 2018-ban.
David Los Angeles és New York között osztja meg az idejét. Ő az egyetlen színész, aki mind a vígjáték, mind a dráma kategóriában elnyerte a TV sorozatok legjobb színésznek járó Golden Globe díját. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése