2021. június 25., péntek

Megismered, megszereted - irány a Bookta kávézó!

Szerintem az idei év eddigi legforróbb nyári napján kerestünk árnyékot és felfrissülést a Margit körúton, amikor kiszúrtuk magunknak a Bookta kávézót. És egy kis somolygás után - mert ugye könyv (book) vagy péksüti (bukta) ;) - nem is volt kérdés, hogy ide be kell térnünk valami hűsítőért. 

Ez így is lett, és nem bántuk meg! Bent kellemesen hűvös volt, és barátságos hangulat fogadott: az egész hely abszolút olyan, amilyennek én álmaim kávézóját képzelem el - már persze, ha nyitnék egyet. ;) Az industrial designt szépen keverték a korábban itt állt Balassi kiadó könyvesboltjából megmaradt emlékekkel és egyéb antik darabokkal. 


Ez az épület aztán tudna mesélni a történelemről! Nézzétek csak meg ezt a téglafalat, ami szépen idomul a modern berendezésekhez. Egyszerre történelmi és modern!

A kedvenceim az írógépek és a festmények, de a könyveket is órákig el tudtam volna nézegetni!



"Számör edisön"

A pultossal néhány szót váltva kiderült, hogy törzsvendégek épp úgy járnak ide, mint a hozzánk hasonló "első fecskék". Amikor megkérem, ajánljon valamit, először egy jegeskávéban egyezünk ki, ami hűsít, frissít és nagyon finom! Később, a beszélgetés során elkortyolok egy narancsos limonádét, de szemezek az itallapon a nyárra összeállított Számör edisön kínálatával is.


A jeges teájuk is elképesztően jól néz ki, a képet a Bookta Facebook oldaláról csentem. ;) 


Az irodalomrajongók pedig akár Ady reggelijét vagy Kosztolányi, Babits és Csáth Géza italát is megkóstolhatják.

Persze, ezeken kívül is bőven lehet válogatni a kínálatból - aki mondjuk egy jó kis péntek estét szeretne itt megalapozni, az kézműves és csapolt sört, kistermelői bort, töményet is fogyaszthat (a mértéket persze nem árt ismernünk ;)). 

És naná, hogy a jóféle italok és jó beszélgetés mellé jól esik pár falat is - szendvicsekből, süteményekből, sörkorcsolyákból is válogathatunk.

Kutyabarát hely

Ami az én szívemet különösen melengette, hogy a kávézó nemcsak azokat várja szeretettel, akik beülnének egy frissítőre, iszogatni, beszélgetni vagy a könyvekbe feledkezni, hanem négylábú társainkat is - a hely ugyanis kutyabarát. És tudjátok, nem az a szintű, ahol csak ki van írva, de csúnyán néznek rátok az első vakkantásnál... hanem ahol tényleg szeretettel látják az embert és legjobb barátját is. 


Még egy kis tartókányi kutyajátékkal is készültek nekik, amiket igény esetén el lehet venni, hogy míg a gazdi beszélget és kávézik, a kutyus se unatkozzon. 

Összességében úgy érzem, nemcsak egy imádnivaló helyet ismertem meg, ahol korrektek az árak és mindenki nagyon jó fej volt velünk, hanem egy új törzshelyre is találtam a budai oldalon. Találkozunk a Booktában! ;)



Csekkold őket Facebookon és nyitvatartási időben személyesen is. A nyitva tartást könnyű megjegyezni: minden nap délelőtt 11-től este 11-ig, kivéve hétfőn, amikor déltől este 11-ig van nyitva a hely. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése