2023. október 10., kedd

Egy kollekció, mely merész utazásra hív: megérkezett EVELINFINK Courage kollekciója

EVELINFINK 23-24 ősz-téli kollekciója a COURAGE nevet viseli - a jelen és jövő kihívásaival szembeni bátor, reziliens hozzáállást szimbolizálja. Folyamatos új kihívásokat tartogató jelenünkkel és jövőnkkel csak tudatosan, optimistán, és önmagunkkal összhangban tudunk lépést tartani.  

Fink Evelin a rá jellemző strukturált szabásvonalakkal, geometrikus formákkal teszi lehetővé a nők számára, hogy belső tartásukat és erős karakterüket megmutassák a világ számára - azt a belső hajtóerőt, amellyel könnyedén veszik az élet adta új helyzeteket, nem veszítve közben eleganciájukból és identitásukból. A sziluettek, karakteres szabásvonalak stabilitást adnak a nőnek, aki két lábbal a földön jár – miközben a hangsúlyos vállak a határtalanságot és az új lehetőségek felfedezését szimbolizálják. Ez az a bátorság, amit a kollekció darabjai képviselnek: valóságban gyökerezik, ám a lehetőségeknek csak a fantázia szabhat határt. A kollekció viselői akkor is bátran néznek a jövőbe, ha az éppen kiszámíthatatlannak látszik.

Az előző kollekcióval folyamatosságot képez a Goldberger Textilgyár ikonikus mintáinak használata és újragondolása. Az absztrakt vonalak kaotikus rendszere a virtuális és valódi világ határainak összemosódását jelképezik. Határtalan új lehetőségek, folyamatos átalakulás, identitásunk újraalkotása: mind az új virtuális forradalom hozadéka - amelyek felfedezése a megszokottnál nagyobb bátorságot igényelnek. 

A darabok színvilágát a technológia és a kozmikus felfedezések ihlették. A Mars poros elhagyatott táját idéző inspiratív asztrovörös és a galaktikus kobaltkék mindennapok realitásából való elvágyódásra és az új határok felfedezésére utalnak, egyben intergalaktikus fantáziabeli utazásra hívogatnak. 


A kollekció anyaghasználatát természetesség és fenntarthatóság jellemzik. Az erőt sugárzó bőrök fenntartható forrásból származnak, a biopamut, az újrahasznosított gyapjú és bambusz szövetek mellett a vegán selyem, a forradalmi Piñatex textília, és a halászhálóból újrahasznosított SEAQUAL anyag gondoskodnak arról, hogy a kollekció darabjaival minimalizáljuk ökológia lábnyomunkat. Az újító anyagok mellett a hagyományos textíliák használatával (pl.  hernyóselyem és kupró) lesz a kollekció igazán előkelő és időtálló része az erős, öntudatos és bátor nők gardróbjának.

Forrás és fotó: sajtóanyag

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése