Ugrás a fő tartalomra

Elegáns, különleges, finom: nézz be az I Love Kexbe!

Ahol végre nem bűn az édesség
A bécsi úti I Love Kex újhullámos süteményei új korszakot alkotnak

Körtés-fekete teás torta, wasabis macaron, almás-fahéjas chia puding, citromos-marcipános keksz, málna-rózsa szörp – csak néhány azok közül az újhullámos édességek közül, amelyek a frissen megnyílt I Love Kex cukrászda kínálatát alkotják. A különleges ízkombinációkkal készült torták, kekszek, cake pop-ok és számos más édesség mintegy fele cukor-, glutén- és laktózmentes.

Az elmúlt időszakban a gasztronómia szintem minden területén, így az édességek körében is újabb és újabb trendek figyelhetőek meg. A pohárdesszertek, a különleges ízkombinációkkal készült sütemények és krémek, a magvak felhasználása akár tej formájában, az egészséges édességek, illetve a laktóz, cukor, glutén vagy minden mentes termékek egyre nagyobb teret hódítanak.

A II és III. határán, a Kolosy téri Buda Entetainment & Gastro bevásárlóközpont utcafrontján nemrég megnyílt I Love Kex éppen ezek köré alakította ki kínálatát, ráadásul úgy, hogy minden desszertet helyben készítenek. A körtés-fekete teás, tokaji sárgabarackos, wasabis, csokis-rozmaringos, áfonya-vaniliás, matcha-fehércsoki-feketeszezámos, chia pudingos és egyéb különleges ízű édességek mellett a hagyományos ízek is megtalálhatóak. A sütemények egy részének elkészítéshez maguk által főzött magtejet használnak, így itt a kávét és a forró csokit is kérhetjük magtejjel (mandula, rizs, kókusz stb.), és ezek a tejek meg is rendelhetők, elvihetők frissen készítve.


Mitől lehet ma egy cukrászda különleges?

A városban gomba módra szaporodnak a vendéglátóegységek, amelyeknek jó része cukrászda. Felmerül a kérdés, hogy mi újat lehet még nyújtani, egyáltalán kell-e bármilyen különlegességet felmutatni, vagy önmagában az, ha finom a kínálat és kellemes a környezet, elegendő-e.

Karl Dóra, a cukrászda stratégiai vezetője egy olyan helyet álmodott meg a tulajdonossal karöltve, ahol a legjobb alapanyagokból, a legújabb trendekre specializálódva, azok is élvezhetik az ízeket, akik vagy valamilyen allergiában szenvednek, vagy egyszerűen csak vigyáznak a vonalaikra. „Sokak számára egy szép tortaszelet a bűn megtestesítője. Ennek a helynek többek között az a különlegessége, hogy itt nem az” - mondja Karl Dóra.

„Hozzászoktunk, hogy egy sütemény tele van cukorral, kalóriadús összetevőkkel, azonban ma már az is lehet finom, amiben mindezek nem találhatóak meg. Mi éppen ezért olyan édességeket, ízkombinációkat alkotunk, amelyekben egyáltalán nem érzékelhető, hogy mentesek lennének valamitől. Dicsekvés nélkül állíthatom, hogy a mentes süteményeink a vendégeink szerint szinte mennyeiek! Nekünk fantasztikus az ilyen visszajelzés, mert inspirál minket a folyamatos fejlesztésre és visszaigazolja, hogy van igény a különleges ízekre. Most a karácsonyi készülődés során is szeretnénk a hagyományokat az újdonságokkal ötvözni. Szerintünk a hagyományok tisztelete, megtartása fontos összetartó erő barátságokban, családokban, közösségekben és a társadalmunkban is. Nem akartunk nagyon elrugaszkodni a megszokásoktól, így bejgli választékunk alapvetően a klasszikus dió-mákos ízesítésre épül – kicsit úgy, mint a klasszikusok újragondolva. Ettől még kínálunk mandulás és gesztenyés ízesítést is, és természetesen a mentes bejgli sem hiányozhat a karácsonyi repertoárból”- teszi hozzá a cukrászda képviselője.  


Nem csak enni, nézni is lehet

Az I Love Kex-ben minden desszert házi készítésű, az alkotás folyamatát a látványcukrászat segítségével bárki megnézheti, hogyan készül éppen egy diós-csokilikőrös torta, egy almás crumble, vagy sajttortás cake-pop.  A vendégeket érdekli az alkotás folyamata, szívesen tanulmányozzák a tortadíszítés fortélyait, egy-egy sütemény összeállításának menetét, vagy egy marcipánfigura kialakulásának folyamatát. Nem véletlen, hogy a gyereksarok a látványkonyhai rész elé települt. „Ezzel a módszerrel szinte utánpótlást nevelünk” - mondja Karl Dóra.

A cukrászda társadalmi téren is elkötelezett: minden hónapban egy-egy alapítványt támogat, decemberben a beteg gyerekeknek segítő Csodalámpa Alapítvány kap segítséget.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Alpha Led Oxy Spa kezelésen jártam

Az elmúlt év második felére nem vagyok büszke - már abból a szempontból, hogy kicsit elhanyagoltam a sportolást, és az egészséges étkezésre sem mindig tudtam odafigyelni. Ennek pedig - mint ahogy az a nagy könyvben meg van írva - meg is lett az eredménye, ami pluszkilók formájában (sajnos) mérhető, és minden egyes mérlegre állás során sírásközeli állapotba juttat. Az ünnepek sem segítettek a kilók elleni harcban... miért is segítettek volna, amikor az ember lánya ilyenkor kettesével veszi el a tálcáról a bejgliszeleteket, és a menü többi részét is csak ritkán válogatja zöldségekből, gyümölcsökből, sovány húsokból... Aztán nálunk jött egy remekül sikerült wellnesselés január első hetében, talán mondanom sem kell, hogy az evést ott is menetrendszerűen folytattuk (jobbnál jobb kajákból). Ennek következtében január második hetében jutottam el addig, hogy elég volt, ezt nem csinálom, nem csinálhatom tovább. Azt is tudtam, hogy nem vagyok elég türelmes ahhoz, hogy most csak az étrendbeli v...

Kipróbáltam a Veet Sensitive Precision elektromos trimmelőt

Először megmutatom a sajtóanyagot, aztán írok a tapasztalataimról! :) "Mert ez jár nekem" A  Hollywodi  filmekben és az újságok  címlapjain  minden  nő gyönyörű. Mindig  tökéletes az alakjuk,  frissen  fodrászolt  a  hajuk,  gyönyörű  a  sminkjük, és  persze  egyetlen felesleges szőrszál sincs  rajtuk.  Valljuk  be, bármilyen  korúak  is  legyünk,  mi  nők  nagyon  sokszor  a  médiában látott szépségideálokhoz hasonlítjuk magunkat. Folyamatosan arra vágyunk, hogy nekünk is hozzájuk hasonlóan  tökéletes  alakunk,  frizuránk és  bőrünk  legyen.  S  miután  ez  legtöbbünk  számára elérhetetlen álom,  ez  egyenes út  az örök  boldogtalansághoz. Ezért  hát  legtöbben,  hogy  kihozzuk magunkból  a  maximumot,  folyamatos  harcot  vívunk  ...

Festményen elevenednek meg az utazási emlékek

Szeptember 27-e a turizmus világnapja, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet a turizmus társadalmi, kulturális és gazdasági értékeire. Ez a nap kicsit emlékeztet bennünket is arra, milyen szép tájakat barangoltunk be az év eddig eltelt időszakában vagy akár az életünk során. Igaz a mondás, hogy az emlékeinket senki nem veheti el tőlünk, azokból táplálkozhatunk sötétebb napokon, nehezebb periódusokban is. Az emlékezésben segítségünkre vannak a fényképeink, de akár festmény formájában is csodálhatjuk saját, megélt élményeinket.   Egy otthon kialakításakor, egy friss építkezés vagy felújítás során általában utolsó mozzanatként szerezzük be azokat a kisebb-nagyobb berendezési tárgyakat, amelyek aztán majd hosszú évekig biztosítják számunkra azt az atmoszférát, amiben kellemesen, komfortosan érezzük magunkat.  „Inkább visszatérő, sem mint új trendként említeném, hogy újra megnőtt a festmények iránti igény a lakberendezés terén. Az emberek szeretik a falaikat készen megvásá...