2016. december 12., hétfő

Elegáns, különleges, finom: nézz be az I Love Kexbe!

Ahol végre nem bűn az édesség
A bécsi úti I Love Kex újhullámos süteményei új korszakot alkotnak

Körtés-fekete teás torta, wasabis macaron, almás-fahéjas chia puding, citromos-marcipános keksz, málna-rózsa szörp – csak néhány azok közül az újhullámos édességek közül, amelyek a frissen megnyílt I Love Kex cukrászda kínálatát alkotják. A különleges ízkombinációkkal készült torták, kekszek, cake pop-ok és számos más édesség mintegy fele cukor-, glutén- és laktózmentes.

Az elmúlt időszakban a gasztronómia szintem minden területén, így az édességek körében is újabb és újabb trendek figyelhetőek meg. A pohárdesszertek, a különleges ízkombinációkkal készült sütemények és krémek, a magvak felhasználása akár tej formájában, az egészséges édességek, illetve a laktóz, cukor, glutén vagy minden mentes termékek egyre nagyobb teret hódítanak.

A II és III. határán, a Kolosy téri Buda Entetainment & Gastro bevásárlóközpont utcafrontján nemrég megnyílt I Love Kex éppen ezek köré alakította ki kínálatát, ráadásul úgy, hogy minden desszertet helyben készítenek. A körtés-fekete teás, tokaji sárgabarackos, wasabis, csokis-rozmaringos, áfonya-vaniliás, matcha-fehércsoki-feketeszezámos, chia pudingos és egyéb különleges ízű édességek mellett a hagyományos ízek is megtalálhatóak. A sütemények egy részének elkészítéshez maguk által főzött magtejet használnak, így itt a kávét és a forró csokit is kérhetjük magtejjel (mandula, rizs, kókusz stb.), és ezek a tejek meg is rendelhetők, elvihetők frissen készítve.


Mitől lehet ma egy cukrászda különleges?

A városban gomba módra szaporodnak a vendéglátóegységek, amelyeknek jó része cukrászda. Felmerül a kérdés, hogy mi újat lehet még nyújtani, egyáltalán kell-e bármilyen különlegességet felmutatni, vagy önmagában az, ha finom a kínálat és kellemes a környezet, elegendő-e.

Karl Dóra, a cukrászda stratégiai vezetője egy olyan helyet álmodott meg a tulajdonossal karöltve, ahol a legjobb alapanyagokból, a legújabb trendekre specializálódva, azok is élvezhetik az ízeket, akik vagy valamilyen allergiában szenvednek, vagy egyszerűen csak vigyáznak a vonalaikra. „Sokak számára egy szép tortaszelet a bűn megtestesítője. Ennek a helynek többek között az a különlegessége, hogy itt nem az” - mondja Karl Dóra.

„Hozzászoktunk, hogy egy sütemény tele van cukorral, kalóriadús összetevőkkel, azonban ma már az is lehet finom, amiben mindezek nem találhatóak meg. Mi éppen ezért olyan édességeket, ízkombinációkat alkotunk, amelyekben egyáltalán nem érzékelhető, hogy mentesek lennének valamitől. Dicsekvés nélkül állíthatom, hogy a mentes süteményeink a vendégeink szerint szinte mennyeiek! Nekünk fantasztikus az ilyen visszajelzés, mert inspirál minket a folyamatos fejlesztésre és visszaigazolja, hogy van igény a különleges ízekre. Most a karácsonyi készülődés során is szeretnénk a hagyományokat az újdonságokkal ötvözni. Szerintünk a hagyományok tisztelete, megtartása fontos összetartó erő barátságokban, családokban, közösségekben és a társadalmunkban is. Nem akartunk nagyon elrugaszkodni a megszokásoktól, így bejgli választékunk alapvetően a klasszikus dió-mákos ízesítésre épül – kicsit úgy, mint a klasszikusok újragondolva. Ettől még kínálunk mandulás és gesztenyés ízesítést is, és természetesen a mentes bejgli sem hiányozhat a karácsonyi repertoárból”- teszi hozzá a cukrászda képviselője.  


Nem csak enni, nézni is lehet

Az I Love Kex-ben minden desszert házi készítésű, az alkotás folyamatát a látványcukrászat segítségével bárki megnézheti, hogyan készül éppen egy diós-csokilikőrös torta, egy almás crumble, vagy sajttortás cake-pop.  A vendégeket érdekli az alkotás folyamata, szívesen tanulmányozzák a tortadíszítés fortélyait, egy-egy sütemény összeállításának menetét, vagy egy marcipánfigura kialakulásának folyamatát. Nem véletlen, hogy a gyereksarok a látványkonyhai rész elé települt. „Ezzel a módszerrel szinte utánpótlást nevelünk” - mondja Karl Dóra.

A cukrászda társadalmi téren is elkötelezett: minden hónapban egy-egy alapítványt támogat, decemberben a beteg gyerekeknek segítő Csodalámpa Alapítvány kap segítséget.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése