2017. május 2., kedd

Jövőbe repített idén az Elle Fashion Show

A jövő kifutóján robotmodellek vonulnak majd?

Francia és magyar tervezőkkel csábított az idei Elle Fashion Show

Az Elle az idén ötödik alkalommal mutatta be francia és magyar tervezők munkáit. A rendezvény ez alkalommal a jövő jegyében telt. Fiatal dizájnerek, robot modellek, futurisztikus látvány várta a divatimádó tömegeket.

„A jövő gondolatköre ihlette az idei eseményünket. Emiatt Párizsból is feltörekvő dizájnereket hívtunk meg, nem a már befutott tervezőket. Próbáltuk úgy összeválogatni a kollekciókat is, hogy azok a divat különböző szegmenseit képviseljék: vegyítettük a hordható és kicsit provokatívabb ruhákat, az utcai divatot a színpadias, jelmezszerű outfitekkel. A magyar kollekciókban különleges robotmodellek képviselték a jövőt a kifutón, ami hatalmas sikert aratott. A mérnökök hónapok óta dolgoztak rajtuk, hogy a showra tökéletesen működjenek, ugyanis előre programozott robotok, amik meghatározott pályán haladtak. A robotoknak arca is volt, melyet az egyik programozó lány arcáról modelleztek az alkotók” – mesélte Liptai Lívia, az Elle Magazin főszerkesztője.


David Wong a modern férfi ruhatárának  megalkotásához amerikai, ázsiai és olasz útjain szerzett meghatározó élményeket, a Shaleva Couture kollekciójának hangulatában a Disney híres rajzfilmje, az Aliz Csodaországban világa köszönt vissza, Mirat Cyril pedig Anti-Couture öltözékeivel okozott meglepetést.

A párizsi vendégek mellett a hazai márkák közül a Kata Szegedit ezúttal a kortárs francia építész, Jean Nouvel formavilága inspirálta, az év felfedezettje, a Whispering Wind Tour jövőt idéző színpadán robotokkal mutatkoztak be a Sophie by Chance táskái.

A Tomcsanyi a kelet-európai jet set fáradt luxusát idézte, a NUDE by NUBU letisztult darabokat kínált, míg a CAKÓ kollekcióját az átlósan és vízszintesen elvágott arányok, kontrasztok jellemezték.

A jubileumi Elle Fashion Show teltházas bemutatókkal és remek hangulattal zárta kapuit, amelyre kíváncsi volt a hazai közélet és divatvilág színe-java.









Fotó: ELLE Fashion Show/Nagy Attila

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése