2018. november 22., csütörtök

Aretha Franklin emlékére ad koncertet a Harlem Gospel Choir

A tizennyolcszoros Grammy-díjas amerikai énekesnő dalait 2018. december 2-án idézi meg a Harlem Gospel kórus. A New York-i kórus Harlem templomainak varázslatos hangulatába varázsolja majd a MOM Sport közönségét.

Idén augusztusban vesztettük el a soul legendás királynőjét, Aretha Franklint. A világhírű énekesnő 76 éves korában halt meg, de örökké emlékezni fogunk rá. Húsz száma szerepelt Amerikában a Billboard Hot R&B/Hip-Hop Songs listán, ő volt az első női zenész, akit beiktattak a Rock and Roll Hírességek Csarnokába. 1968 és 1975 között minden évben ő kapta a Grammy-díjat a legjobb rythm and blues énekesként, összesen 18 Grammyt nyert a pályája alatt.

Nem csoda, hogy neki ajánlotta decemberi budapesti koncertjét a Harlem Gospel Choir: Aretha Franklin nagysága előtt tisztelegnek és a zenei irodalom legszebb dalaiból válogatnak.

A koncerten az New York-i Afro-negyed, a Harlem templomainak varázslatos hangulatába nyerhet betekintést a magyar közönség. Átélhetjük azt a szakrális erőt, melytől megnő a képzelőerőnk, élénkebb lesz a fantáziánk és közelebb kerülünk egymáshoz.

A mára már legendássá vált, világhírű Harlem Gospel kórust Allen Bailey alapította 1986-ban, Martin Luther King születési évfordulójára rendezett ünnepségen, a híres New York-i Cotton Clubban. A kórustagok a harlemi „fekete templomok” legkiválóbb énekesei és zenészei közül kerültek a társulatba. Különlegessége, hogy az összesen 65 tagot számláló kórus három generációt foglal magában 17 és 65 éves kor között (a turnéfelállás kilenc énekesből áll). A zenekar egyház zenei missziójára jellemző, hogy fellépett már a Vatikánban, II. János Pál illetve XVI. Benedek pápák tiszteletére rendezett koncerteken. Nem meglepő, hogy kulturális missziójuk politikai üzenetet is hordoz, amely lényege egymás empatikus megértése és elfogadása a Hit, Remény, Béke és Szeretet jó híre által.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése