Napjainkban a gróf Zichy családban egy új tradíció kezd kibontakozni, amelynek egyik meghatározó alakja Zichy Anikó. A történelmi múlttal rendelkező, híres Zichy arisztokrata család a huszonegyedik században is jelentős szerepet vállalna, ám ezúttal a pezsgők világában. Az eddigi eredmények ígéretesek, különös tekintettel az elmúlt időszakban begyűjtött szakmai díjakra.
Évekkel ezelőtt Zichy Anikó és férje, gróf Zichy Aladár mertek egy
nagyot álmodni és közösen elindították tokaji vállalkozásukat, a Zichy Szőlőbirtokot.
„A férjemmel,
Zichy Aladárral alapítottuk meg a saját borászatunkat. Ő szólított mindig
Annának, innen ered a márkanevünk is: Zichy Anna. A férjem elvesztése után
egyedül kellett vezetnem a birtokot, ami nem volt könnyű feladat. Ma már a két
fiam is aktívan részt vesz a vállalkozás fejlődésében. Ők több évet éltek
külföldön, többek között az Egyesült Államokban, és az ott megszerzett
tapasztalataikat remekül kamatoztatják a családi vállalkozásunkban” – mondta
Zichy Anikó.
A közel 30 hektáros szőlőbirtokon az elsődleges cél a kifogástalan minőség elérése. A pezsgő előállítása nem egyszerű feladat, kiváló minőségű szőlő kell hozzá, technológia és nem mellesleg szaktudás. A Zichy Anna pezsgőt pontosan úgy késztik, ahogy Champagne-ban: palackban érlelve, méthode tradicionnelle eljárással, aminek alapja a világszerte ismert Tokaji borvidék egyedisége.
„Év közben a termelés rengeteg munkát és kihívást tartogat, de elengedhetetlen ahhoz, hogy utána megosszuk a pezsgő által képviselt különleges értéket. Ha valaki korábban azt mondja nekem, hogy a gazdaságban fogom megtalálni a boldogságomat, valószínűleg nem hittem volna neki. Nap mint nap új dolgokat fedezek fel és alkotok, miközben igyekszem méltósággal képviselni a Zichy családot is” – fogalmazott Zichy Anikó.
Életérzés, elegancia, exkluzivitás, szabadon mindez a Zichy Anna pezsgőben.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése