Mészáros Gábor, a chocoMe csokoládé manufaktúra
alapítója, tulajdonosa rendkívül elkötelezett a csúcsminőség iránt.
Elhatározta, hogy megalkotja azt a saját fejlesztésű, teljesen egyedi
ízvilággal rendelkező étcsokoládé receptúrát, ami a chocoMe csokoládék
zászlóshajója lesz.
„Annak
érdekében, hogy minél mélyebb gyökerekből ismerhessem meg a kakaóbabok eredetét
és az érzékszervekre gyakorolt hatásának gazdagságát, és elsajátítsam, hogyan
kell a legjobb minőségű kakaóbabot termeszteni, a közelmúltban számos
kakaóültetvényt látogattam meg és olyan farmereket kerestem fel a
Karib-térségben, akik rengeteg szaktudással rendelkeznek ezen a téren. A
termőterületek feltérképezését, a kakaóbabok és különböző csokoládémasszák
kóstolását követően egy kicsi, de annál professzionálisabb, Párizs melletti csokoládélaboratóriumban
megalkottam azt az egyedi aromaprofillal rendelkező étcsokoládémassza
receptúrát, amely felejthetetlen élményt nyújt minden egyes chocoMe Délice
csokoládé fogyasztásakor” –
vezette fel Mészáros Gábor az új termékcsaládot.
Az egyedülálló, saját fejlesztésű étcsokoládé receptúra
kakaóbabjainak eredete Peru és a Dominikai Köztársaság. A perui Trinitario
kakaóbabok gyümölcsös jegyekkel rendelkeznek, kellemes savassággal és enyhén
olajos magvakra jellemző ízekkel. A Dominikai Köztársaságból származó Forastero
babok gyümölcsös illatúak és finoman fűszeresek. E két fajta egyedi keveréke
adja azt a csodálatos és semmivel össze nem téveszthető ízélményt, amit a
chocoMe Délice étcsokoládé fogyasztása során élvezhetünk.
A csokoládéra jellemző ízvilágban egy meggyőző, de
nem tolakodó kakaóíz, domináns fanyarság, határozott, piros gyümölcsökre
jellemző íz, valamint egy nagyon hosszan elnyúló, kellemes utóíz kel életre. Az
új csokoládémasszával a chocoMe egy új termékcsaládot indított útjára, melynek
neve: Délice, lefordítva: élvezet.
A legújabb csokoládékreációk exkluzív keretek
között kerültek bemutatásra 2017. szeptember 6-án, a Four Seasons Hotel Gresham
Palace-ban, ahol a vendégek egy izgalmas kisfilmből megismerhették a chocoMe
Délice születésének egzotikus tájakon átívelő történetét, majd maguk is szó
szerint belekóstolhattak a kalandba – a különleges, példa nélküli csokoládéízekbe.
A siker ezúttal sem váratott magára.
Az innovatív szellemiségű chocoMe tehát továbbra
sem pihen, egy-egy hazai vagy nemzetközi megmérettetés között is jut ideje és
kreativitása egy újabb csokoládéálom megálmodására, így ha Mészáros Gáboron
múlik, továbbra sem maradunk mámorító ízélmények nélkül, amelyek megédesítik a
hétköznapjainkat is.
A chocoMe Délice termékcsalád
chocoMe Délice Carré
A chocoMe legújabb, saját fejlesztésű étcsokoládé
receptúrájának táblás csokoládé változata, mely négy különböző variánsban
érhető el.
chocoMe Délice Carré 72,2%
táblás étcsokoládé
A csokoládéra jellemző ízvilágban egy meggyőző, de nem tolakodó kakaóíz,
domináns fanyarság, határozott piros gyümölcsökre jellemző íz, valamint egy
nagyon hosszan elnyúló, kellemes utóíz.
chocoMe Délice Carré 72,2%
táblás étcsokoládé Murray River sóval
Az ausztráliai Murray folyó
sókristályai mintegy csillogó díszként mutatnak a csokoládé tábla felületén.
Minden egyes csokoládéfalat egy-egy szikrázó meglepetés: a sópelyhek lassan
olvadnak fel és tökéletes harmóniát képeznek az étcsokoládéval.
chocoMe Délice Carré 72,2%
táblás étcsokoládé Kampot borssal
Igazi connoisseur csokoládé a
méltán híres kampoti borssal fűszerezett kreáció. A kampoti vörösborsra
jellemző, erőteljes gyümölcsös ízjegyek páratlan összhangban állnak az
étcsokoládé határozott pirosgyümölcsös aromáival.
chocoMe Délice Carré 72,2%
táblás étcsokoládé pörkölt kakaóbab törettel
Egy
tábla csokoládé azoknak akik csak akkor elégedettek, amikor határozott,
domináns kakaós ízekkel kényeztetik magukat.
chocoMe Délice Raffiné
chocoMe Délice Raffiné - 72,2% étcsokoládéval és kakaóporral bevont
Avola-i mandula
A chocoMe legújabb, saját fejlesztésű étcsokoládé
receptúrájának népszerű drazsé változata, amelyhez a világ egyik legkiválóbb
minőségű manduláját, az avolai Fascionello típusú mandulát használjuk. A
Szicília legdélebbi részén található Avola városát szenzációs mandulája tette
fel a gasztronómiai világtérképre. Az évi 2600 órás napsütésnek, a tengerparti
klímának és a kalciumban gazdag termőföldnek köszönhetően a Fascionello mandulaszemek
különlegesen lapos külsővel, eszement roppanással és semmihez nem hasonlítható
ízzel rendelkeznek.
Az elkészült drazsészemeket a termőterületről
szelektált, perui kakaóbabokból származó kakaóporba hempergetjük.
chocoMe Petit Délice
chocoMe Petit Délice 72,2%
étcsokoládé mini táblák
A chocoMe legújabb, saját fejlesztésű étcsokoládé
receptúrájának miniatűr táblás csokoládé változata, mely egyénileg is
megvásárolható, illetve 12 darabos díszdobozban is elérhető.
___________________
A Murray River só
Természetes módon kinyert sópehely az ausztrál
Murray folyó alatti ősi víztározókból. A mélyen fekvő lelőhelyen a víz nagyon
magas ásványianyag-tartalommal bír, amelynek könnyed ízét köszönheti; illetve a
vörös alga adja rózsaszínes színét a leheletvékony kristályoknak. A törékeny sóvirágok
hamar elolvadnak a nyelven - igazán könnyedén fogyasztható sófajta.
Kampoti vörösbors
Nagyhírű séfek szerint a világ legjobb borsfajtái közé tartozik a kézi
szüretelésű kampoti bors (Kambodzsa), melyet újból felfedeztek a 2000-es évek elején.
Méltán híres, rendkívül csípős ízének köszönhetően, kifejezetten erőteljes
gyümölcsös ízjegyekkel rendelkezik, valamint erős fűszerességgel.
Pörkölt, tört kakaóbab
A kakaó minden intenzitása randevúzik az ízvilág kialakításában
kulcsfontosságú pörkölésből születő aromával – ez a találkozás pedig valódi
gourmand kalandot ígér.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése