2017. november 21., kedd

Rekordszámú látogató a 9. Marie Claire Fashion Daysen

Idén a tavalyi éveket is túlszárnyalta az ősz legkiemelkedőbb divateseménye, a Marie Claire Fashion Days, ugyanis november 17. és 19. között rekordszámú látogató ünnepelte együtt a divatot a Várkert Bazárban. A legtehetségesebb fiatal magyar tervezők mellett az exkluzív KattiZoób show és a Romani Design különleges bemutatója nyűgözte le legjobban a közönséget.

Pénteken nagyszerű hangulatban, sztárfellépőkkel kezdődött az év egyik legnagyobb divateseménye, a Marie Claire Fashion Days, amely szombaton és vasárnap további színes bemutatókkal és kiegészítő programokkal folytatódott. A kifutón egymást váltották a feltörekvő magyar tervezők hol nőies, hol vagány kreációi, valamint a nemzetközi márkák egyedi összeállításai.


„Nagyon boldog vagyok, mert idén még többen voltak kíváncsiak a 2018-as tavaszi–nyári trendekre, a pénteki szakmai napon egy tűt sem lehetett leejteni a Várkert Bazárban. A rendezvény kinőtte magát, túlszárnyaltuk előzetes vágyainkat, a kollekciók pedig csodálatosak voltak. Büszkék vagyunk arra, hogy a szponzorok is velünk együtt nőttek, fejlődtek az évek során, és egyre színvonalasabb programokat kínálnak a vendégeknek, melyek szerves részét képezik az eseménynek. A három nap alatt több ezren ünnepelték együtt a divatot, a legismertebb magyar tervezők mellett idén is teret kaptak a feltörekvő hazai tehetségek, a nemzetközi márkák, valamint a magyar divatiskolák növendékei is bemutathatták alkotásaikat” – kezdte László Krisztina, a Marie Claire magazin főszerkesztője.

A tavalyi évhez hasonlóan a magyar tervezők most is a jövő évi tavaszi–nyári kollekciójukat mutatták be a közönségnek. A NUDE by NUBU a tőle megszokott minimalista színhasználatával, a Cukovy széles színpalettájával vonzotta magára a tekinteteket. Az Elysian sejtelmes megoldásai, pasztell kezeslábasai és nőies egyberuhái, a MODEbySandor Lakatos klasszikus monokróm maszkulin darabjai hívták fel magukra a figyelmet, míg Sármán Nóra tiszta, érzéki, ízig-vérig nőies kollekciót hozott létre. Tomcsányi Dóri szettjeit a lenge szabás, a retró minták jellemezték, míg a THEFOUR outfitjeit a vibráló színek és leomló anyagok tették különlegessé. Zoób Kati exkluzív kollekciója a modern nő mindennapjaiba engedett betekintést, könnyedségével, stílusos színeivel és lazaságával mindenkit levett a lábáról. 



A Romani Design pedig idén is maradandót alkotott, és igazi búcsúhangulatot varázsolt a kifutóra, összekapcsolva a roma és magyar közösséget.

Szombat délután a 25 döntős pályamunka közül megválasztották az Év Street Style szettjét. A szakmai zsűri döntése alapján a legstílusosabb szett tulajdonosa Kovács Delinke, a közönség kedvence Fehér Henriett, háromgyermekes édesanya – aki őszintén meghatódott a hír hallatán –, míg a Hungaria Pezsgő különdíjasa a 20 éves Varga Réka lett.


„Szívből gratulálunk pályázatunk győzteseinek, akik rendkívül kreatív összeállításaikkal mindenkit levettek a lábukról. A Romani Design látványos show-jával idén is lenyűgözte a közönséget, míg a vasárnap exkluzív bemutatója, Zoób Kati stílusos outfitjei megkoronázták az idei Marie Claire Fashion Dayst. Köszönjük a közönségnek és az egész csapatnak, akik idén is mindent beleadtak, hogy a tavalyinál még színvonalasabb eseményt hozhassunk létre. Nagyon szeretnénk jövőre a 10 éves jubileumi Marie ClaireFashion Dayst méltó módon megünnepelni, már most azon gondolkodunk, hogy miket tudnánk behozni, hiszen nagyon sok minden történt velünk ez alatt a hosszú idő alatt, sok sztorink és ruhánk van, szeretnénk majd játszani az idővel a kifutón” – foglalta össze László Krisztina.



A sajtóanyagért köszönet a Just Creative-nak! ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése