Bár első hallásra
furcsán hangzik, de igenis létezik a FEKETE FAGYI. Nem a nagyon sötét barna
étcsokoládé, hanem a bogárfekete. Ráadásul egészséges is.
A tengerentúlon hatalmas népszerűségnek örvend a fekete
finomság, és éppen ez tűnt fel egy magyar hölgynek, aki elkezdett nyomozni:
vajon mitől lesz ilyen sötét a fagyi, és hogyan lehetne ezt Magyarországra is
behozni.
„A közösségi oldalakon, külföldi lapokban számos fotót
láttam erről a különlegességről, de egy fagyizás miatt nem szerettem volna a
világ másik felére utazni, ezért felkerestem egy amerikai cukrászt, és
megkértem: árulja el a fekete fagyi titkát. Szerencsére készséges ember volt,
ezért mindent megtudtam, amit szerettem volna, és akkor már éreztem: semmi sem
tántoríthat el attól, hogy hazánkba is megérkezzen. Mostanra oltalom alatt áll
és formavédett a lágyfagyi és a gombócos változat is” – árulta el Vincze
Annamária, a fekete fagyi magyar megálmodója.
Szerencsére Annamária gyorsan partnerre lelt az ország
legnagyobb cukrász alapanyagokat gyártója és forgalmazója személyében, aki első
hallásra meghökkent a fekete fagyitól, de aztán meglátta benne a lehetőséget.
„Először azt mondtam: mi ez a hülyeség? De pár perc múlva
tudtam, hogy foglalkozni akarok vele. A fagyinak ugyanis mindig meg kell
újulnia, évről-évre a legelképzelhetetlenebb ízek, színek, kombinációk jönnek,
a fiatalok rajonganak értük, ezért biztosan ennek is nagy sikere lesz. Ugyan
még csak a mai naptól kapható, de máris óriási az érdeklődés. A fekete színt
egy teljesen természetes és egészséges alapanyag hozzáadásával, a kókuszból
származó aktív szénnel érjük el. Jelenleg fekete kókusz és dupla csoki ízekben
kapható; alternatív, almacukorral készült változatban is. Gondolunk azokra is,
akik érzékenyek valamilyen alapanyagra, ezért várhatóan hamarosan lesz belőle
„mindenmentes” verzió is” – mondta Antalicz Miklós, az M-Gel Kft. vezetője, a
fekete fagyi gyártója.
A fekete fagyi hazánkban elsőként a budapesti Andretti
Cukrászdában kapható, ám hamarosan országszerte is fellelhető lesz a
fagyizókban.
Hírességek tesztelték
elsőként
Muri Enikő, Lola, Köböl Anita, Zalatnay Sarolta, Boros Lajos
Czanik Balázs és Orosz György nagy izgalommal várta, hogy megízlelhesse a
különlegességet.
„Alapvetően a kókuszért nem rajongok, de fekete változatban
egyenesen isteni volt! Annak pedig különösen örülök, hogy almacukros is van
belőle, mert sajnos mindig vigyázni kell az alakomra, hiszen a színpadon muszáj
jól kinézni” – árulta el Muri Enikő.
Lola rajong a fagyikért, és bár ő is odafigyel a vonalaira,
de nyáron kivételt tesz. „Imádom a fagyikat, ezért nem is foglalkozom azzal, hogy
emiatt esetleg jobban felcsúszhatnak a kilók, hiszen a nyár azért van, hogy
fagyizzunk és jól érezzük magunkat. Nagy meglepetés volt számomra a fekete
fagyi, nem taszított a színe, már csak azért sem, mert szeretem a csokis
dolgokat, amik már majdnem feketék” – mondta Lola.
Köböl Anita a párjával együtt kóstolt; állításuk szerint még
annyi fagyit sosem ettek egyszerre, mint a fekete fagyi bemutatóján. „A kedvesem, Peti nagyon édesszájú, ezért számára igazi
kánaán volt a mai nap. Én nagyon nyitott vagyok a trend, fashion, beauty
témákra, a saját blogomon is ezzel foglalkozom, és a fekete fagyiban is az
vonzott mindenekelőtt, hogy végre valami új és igazan különleges tarol, ami a
színes cukorkáktól csak még izgalmasabb lesz és nagyon jól néz ki. A kókuszos
vitte nálam a pálmát, azt tényleg olyan volt, mintha kókuszba haraptam volna; a
szintén fekete tölcsér pedig csak hab a tortán, hiszen mennyei az íze. Annak
kimondottan örülök, hogy a készítők a trendi megjelenítés mellett arra nagyon
figyelnek, hogy jó minőségű, egészséges alapanyagokból állítsák össze a nyári
édességet” – mesélte Köböl Anita.
Czanik Balázs fitnesz edző, a Capoeira Aerobik megalkotója
hivatásából adódóan az egészséges életmód híve. Éppen ezért különösen örül,
hogy a fekete fagyi almacukros változatban is kapható.
„Rendkívül fontos számomra, hogy olyan élelmiszereket
fogyasszak, amelyek egészségesek és kevés, illetve lassú felszívódású
szénhidrátot tartalmazzanak. Így egyértelműen a hagyományos cukor helyett az
almacukorral készült fekete fagyit kóstoltam, aminek alacsony a glikémiás
indexe, és az ízélmény minden várakozásomat felülmúlta” – árulta el Czanik
Balázs.
Zalatnay Sarolta, Boros Lajos és Orosz György is nagy
lendülettel vetette bele magát a kóstolásba, és mindhárman azonnal a fekete
fagyi rajongói lettek. Először fura volt számukra, hogy az általában fehér
színű kókusz feketében tündököl, de az íz mindenért kárpótolta őket. Azonnal
viccelődni is kezdtek, Cini még az orrát is belenyomta a fekete fagyiba.
A sajtóanyagért köszönet a Kék-Ezüst Kommunikációnak! :)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése