2018. április 18., szerda

A Max Mara táskakészítő workshopján jártam

Mint arról a Facebookon már hírt adtam, nemrég egy olasz táskakészítő úriember tartott workshopot a Max Mara Andrássy úti üzletében, ahová több blogger - köztük én is - hivatalos volt. Az esemény nagyon vidám hangulatban telt, sok régi ismerőssel futottam újra össze (kevesebbet kellene írnom és szerkesztenem, és többet kéne eseményekre járnom, tudom... ;)), és együtt csodáltuk Marco Migliacci mestert munka közben. Dukai Reginát is lenyűgözte, hogyan készülnek ezek a szebbnél szebb táskacsodák... erről (vagyis erről is) a most következő sajtóanyagban olvashatsz bővebben! ;)


Olasz táskakészítő nyűgözte le Dukai Reginát
Új tavaszi és nyári kiegészítők a Max Marában

Az Andrássy úti Max Mara rendhagyó workshopra hívta a márka kedvelőit.  Az eseményre Firenzéből érkezett a brand táskakészítő mestere, aki bepillantást nyújtott az érdeklődő vendégeknek, hogyan is készül az igazi bőrdíszmű. Dukai Regina, Lakatos Márk, Kaló Jenny és a divatmédia jeles képviselői mind kíváncsian figyelték az egyes lépéseket.

Elena Pesci, a Max Mara kiegészítőket tervező csapatának vezetője valamint Marco Migliacci, firenzei táskakészítő mester tartott különleges workshopot a márka budapesti üzletében, ahol személyre szóló ajándék is várta a vendégeket.


„Nagyon örülök, hogy megmutathattam az érdeklődőknek, hogy készül egy magas minőségű bőrdíszmű, hiszen a táskakészítésnek lelke van. 14 éves kissrác voltam, amikor elkezdett érdekelni a bőr megmunkálása, majd elkezdtem egyre jobban beleásni magam a művészetébe. A Max Marával 2013 óta dolgozom együtt, velük kiélhetem a kreativitásom, letisztult, igazán minőségi darabokat készíthetek. Öröm ilyen finom anyagokkal dolgozni. Aki szerette volna, a monogramját is belenyomtam egy bőr MaxMara kulcstartóba vagy akár a táskája belsejébe, így mindenki személyes emlékkel gazdagodhatott" - mondta mosolyogva Marco Migliacci, olasz táskakészítő mester.


„Az olasz táskákat a több száz éves tradíció és szakértelem teszi rendkívül egyedivé. A divat ugyan folyamatosan változik, de a régi, bevált technikák mesterről mesterre szállnak, a kifinomult kidolgozás, kivitelezés mai napig megmaradt, amit a Max Mara legújabb kiegészítő kollekcióján is láthatunk. Az új tavaszi-nyári trendeket is az egyszerű szabásvonal, az elegancia jellemzi, ami a színeket illeti, a barna, bézs, drapp, piros és az örök kedvenc, a fekete dominál” – tette hozzá Cappelli Éva, a Max Mara hazai tulajdonosa.

Marco a rendhagyó workshopon azt is megmutatta az érdeklődőknek, hogy kell a hasított bőrt összeilleszteni, valamint a fémalkatrészek behelyezésének technikájára is felhívta a figyelmet, melyek megadják a táska végső formáját. A magas minőség és szakértelem a helyi tímárok és a táskakészítők különleges, szoros kapcsolatának köszönhető. Napjainkban a legjobb bőröket Olaszországban cserzik, a legjelentősebb bőrruházati kiállításnak is Milánó ad otthont.

Eddig a sajtóanyag :) és zárásul egy fotó arról, mennyire látványos volt a táskakészítés - egyet tippelhettek, ki lepődött meg a legjobban azon, hogy MiAcsoda történik itt. ;) :D 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése