2018. április 16., hétfő

Priscilla Presleynek énekel Vastag Csaba

A barátaim, ismerőseim tudják rólam, hogy imádom a zenét, és ezer szállal kötődöm hozzá a mindennapokban. És persze, hogy szeretek beszámolni a legizgalmasabb kezdeményezésekről, érdekességekről... épp ezért nem hagyhattam figyelmen kívül a következő sajtóanyagot, melyből kiderül, mit, miért és mikor énekel majd Priscilla Presley-nek Vastag Csaba. :)
Priscilla Presleynek énekel Vastag Csaba
Elvis Presley és az 1956-os forradalom előtt tiszteleg új dalával Vastag Csaba. A magyar sztár felénekelte Elvis egyik elfeledett dalát, a végeredményt hamarosan Priscilla Presley is hallhatja.
A világsztár soha nem járt Magyarországon, neve mégis összeforr az '56-os forradalommal. 1957-ben az akkor még fiatal tehetség Amerika egyik legnézettebb tévéműsorában kérte a nézőket, hogy adományaikkal segítsék a magyarokat, majd elénekelte a Peace in the Valley (Béke a völgyben) című dalt.
- Elvis hatására megnyíltak az amerikaiak pénztárcái és rengeteg adomány érkezett hazánkba. A Király nem felejtett el bennünket, mi sem feledjük őt - mondta Vastag Csaba.
- Az 1956-os események idején jómagam még nem éltem, de Édesapám elmesélései alapján, nekem is van fogalmam a helyzet kiélezettségéről. Elvis életművével 17 évesen, egy szerelmi csalódást követően találkoztam először. Egy barátomtól kaptam kölcsön ezt a lemez-gyűjteményt, amely nagyon sokat segített ebben a nehéz időszakban - mondta Csaba.

Az énekes Elvis Peace in the Valley című kultikus dalát énekelte fel, azt, amelyikkel oly' sokat tett a magyarok ügyéért. - A zenetörténelem egy jelentős pontja ez a dal, amely sok szempontból fontos számomra. Bízom benne, hogy Priscilla is értékeli majd. Bevallom nekem is nagyon bejött gyerekkoromban, amikor láttam a Dallasban - mondta mosolyogva Vastag Csaba.- Remélem örömet szerzünk neki ezzel a kis meglepetéssel, és alig várom, hogy egy igazi Elvis koncertet láthassak - tette hozzá az énekes.
Priscilla Presley júniusban érkezik Budapestre, hogy részt vegyen a június 6-i Elvis, The wonder of You című koncertshown. A Király hatalmas kivetítőkön énekli majd a slágereit egy teljes szimfonikus zenekar kísérete mellett. A szervezők eljuttatják a dal felvételét Elvis egyetlen feleségének, hogy ő is láthassa, a magyarok nem feledik a Királyt. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése