Ugrás a fő tartalomra

Okleveles kávékóstoló-mester lett Reviczky Gábor

Sokan tudjátok rólam, hogy imádom a kávét. Ez valahogy a családban marad nálunk, mert Anyukám és anno még a Nagyi konyhájában is ott volt az a bizonyos kis kotyogós, és emlékszem, mindketten tisztán itták reggelente, cukor nélkül... ha siettek, akkor hidegen. Anyukám ma már egy kis tejjel issza, és végre sikerült rávennem, hogy egyen is mellé pár falatot, mert így egészségesebb. 


Nálam egyébként a kávézás úgy 14-15 éves korom óta tartó dolog, gimis kényszerhelyzetből ("fenn kell maradni tanulni") lett szerelem. Próbálkoztam többféle kávéfőzővel, kávéfajtával, több-kevesebb tej (növényi tejekkel is kísérleteztem, még nem adtam fel :)) hozzáadásával, Tesómra viszont még nálam is nagyobb hatással lehetett a gyerekkorunk, vagy csak annál is jobban érdekli a kávé, mint engem, mert ő barista végzettséget is szerzett... :) 

Egy szó, mint száz: a téma iránti érzékenység és a fent leírtak miatt hadd osszak meg most veletek egy sajtóanyagot, ami Reviczky Gábor legújabb kávés kalandjáról szól. Szerintem tök szórakoztató és informatív is, szóval jó olvasgatást hozzá! ;)

Okleveles kávékóstoló-mester lett Reviczky Gábor

Izgalmas kávékóstoló kurzuson vehetett részt a minőségi kávézás magyar nagykövete, Reviczky Gábor, akit családja is elkísért a hangulatos „Cupping session”-re. A hétvégi kurzus végén egy oklevelet is átvehetett a Warda Coffee csapatától, ami bizonyítja, hogy kiváló kávémester lett.

„Fantasztikus élmény volt részt venni ezen a különleges atmoszférájú kávé-tanfolyamon, hiszen már a környezetnek is volt egy speciális hangulata. Az ízléses helységben ott sorakoztak az elegáns kávé gépek, melyek önmagukban is nagy hatással voltak ránk. Először az volt a feladatunk, hogy a darált kávékat kellett szárazon megillatolnunk, majd megízlelnünk és ezt követően leforrázva is megnézni, hogy egyeznek-e az illat-és ízjegyek, amiket éreztünk. Többnyire az illatok alapján már sikerült megtippelnünk, hogy melyik darált kávé, melyik leforrázott kávéhoz tartozik, sikerült jól elsajátítanunk a kávékóstolás technikáját, amit a végén egy-egy oklevéllel is jutalmaztak a szakértők. Nagyon jól éreztem magam, igazán zamatos, gyümölcsös kávékat ízlelhettem, a családomra is nagy hatással volt ez a különleges nap” – mesélt élményeiről Reviczky Gábor.


„Boldog vagyok, hogy létrejöhetett ez a hasznos tanfolyam jellegű esemény a Warda Coffee jóvoltából, melyen Nagy-Bertók Anita oktató és WCE érzékszervi bíró segítségével  egy bevezető tréningen vehettek részt vendégeink a pörkölőben. Megtanították nekik elméletben és gyakorlatban is, hogy milyen különleges illat-és ízjegyekre érdemes odafigyelni, ahhoz, hogy felismerjék, milyen kávébabból készült a feketéjük, mik azok a sarkalatos, különleges tulajdonságok, amikre koncentrálva egyszerűen meg tudják különböztetni egymástól a kávéfajtákat. A kóstolás során először az illat, majd az íz, selymesség, intenzitás, gyümölcsösség adtak egyre több támpontot vendégeinknek. A családias kurzus végére mindenki profi kávészakértővé vált” – mondta büszkén Eitzenberger Balázs, a Berger&Co. társtulajdonosa.


Reviczky Gábor legközelebb egy barista képzésre látogat majd el, ahol gyakorlatban is elsajátítja a kávékészítés fázisait, fortélyait, a tömörítésen át, a kiváló tejhab elkészítéséig.


Forrás: Just Creative

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Alpha Led Oxy Spa kezelésen jártam

Az elmúlt év második felére nem vagyok büszke - már abból a szempontból, hogy kicsit elhanyagoltam a sportolást, és az egészséges étkezésre sem mindig tudtam odafigyelni. Ennek pedig - mint ahogy az a nagy könyvben meg van írva - meg is lett az eredménye, ami pluszkilók formájában (sajnos) mérhető, és minden egyes mérlegre állás során sírásközeli állapotba juttat. Az ünnepek sem segítettek a kilók elleni harcban... miért is segítettek volna, amikor az ember lánya ilyenkor kettesével veszi el a tálcáról a bejgliszeleteket, és a menü többi részét is csak ritkán válogatja zöldségekből, gyümölcsökből, sovány húsokból... Aztán nálunk jött egy remekül sikerült wellnesselés január első hetében, talán mondanom sem kell, hogy az evést ott is menetrendszerűen folytattuk (jobbnál jobb kajákból). Ennek következtében január második hetében jutottam el addig, hogy elég volt, ezt nem csinálom, nem csinálhatom tovább. Azt is tudtam, hogy nem vagyok elég türelmes ahhoz, hogy most csak az étrendbeli v...

Kipróbáltam a Veet Sensitive Precision elektromos trimmelőt

Először megmutatom a sajtóanyagot, aztán írok a tapasztalataimról! :) "Mert ez jár nekem" A  Hollywodi  filmekben és az újságok  címlapjain  minden  nő gyönyörű. Mindig  tökéletes az alakjuk,  frissen  fodrászolt  a  hajuk,  gyönyörű  a  sminkjük, és  persze  egyetlen felesleges szőrszál sincs  rajtuk.  Valljuk  be, bármilyen  korúak  is  legyünk,  mi  nők  nagyon  sokszor  a  médiában látott szépségideálokhoz hasonlítjuk magunkat. Folyamatosan arra vágyunk, hogy nekünk is hozzájuk hasonlóan  tökéletes  alakunk,  frizuránk és  bőrünk  legyen.  S  miután  ez  legtöbbünk  számára elérhetetlen álom,  ez  egyenes út  az örök  boldogtalansághoz. Ezért  hát  legtöbben,  hogy  kihozzuk magunkból  a  maximumot,  folyamatos  harcot  vívunk  ...

Festményen elevenednek meg az utazási emlékek

Szeptember 27-e a turizmus világnapja, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet a turizmus társadalmi, kulturális és gazdasági értékeire. Ez a nap kicsit emlékeztet bennünket is arra, milyen szép tájakat barangoltunk be az év eddig eltelt időszakában vagy akár az életünk során. Igaz a mondás, hogy az emlékeinket senki nem veheti el tőlünk, azokból táplálkozhatunk sötétebb napokon, nehezebb periódusokban is. Az emlékezésben segítségünkre vannak a fényképeink, de akár festmény formájában is csodálhatjuk saját, megélt élményeinket.   Egy otthon kialakításakor, egy friss építkezés vagy felújítás során általában utolsó mozzanatként szerezzük be azokat a kisebb-nagyobb berendezési tárgyakat, amelyek aztán majd hosszú évekig biztosítják számunkra azt az atmoszférát, amiben kellemesen, komfortosan érezzük magunkat.  „Inkább visszatérő, sem mint új trendként említeném, hogy újra megnőtt a festmények iránti igény a lakberendezés terén. Az emberek szeretik a falaikat készen megvásá...