2018. január 25., csütörtök

Okleveles kávékóstoló-mester lett Reviczky Gábor

Sokan tudjátok rólam, hogy imádom a kávét. Ez valahogy a családban marad nálunk, mert Anyukám és anno még a Nagyi konyhájában is ott volt az a bizonyos kis kotyogós, és emlékszem, mindketten tisztán itták reggelente, cukor nélkül... ha siettek, akkor hidegen. Anyukám ma már egy kis tejjel issza, és végre sikerült rávennem, hogy egyen is mellé pár falatot, mert így egészségesebb. 


Nálam egyébként a kávézás úgy 14-15 éves korom óta tartó dolog, gimis kényszerhelyzetből ("fenn kell maradni tanulni") lett szerelem. Próbálkoztam többféle kávéfőzővel, kávéfajtával, több-kevesebb tej (növényi tejekkel is kísérleteztem, még nem adtam fel :)) hozzáadásával, Tesómra viszont még nálam is nagyobb hatással lehetett a gyerekkorunk, vagy csak annál is jobban érdekli a kávé, mint engem, mert ő barista végzettséget is szerzett... :) 

Egy szó, mint száz: a téma iránti érzékenység és a fent leírtak miatt hadd osszak meg most veletek egy sajtóanyagot, ami Reviczky Gábor legújabb kávés kalandjáról szól. Szerintem tök szórakoztató és informatív is, szóval jó olvasgatást hozzá! ;)

Okleveles kávékóstoló-mester lett Reviczky Gábor

Izgalmas kávékóstoló kurzuson vehetett részt a minőségi kávézás magyar nagykövete, Reviczky Gábor, akit családja is elkísért a hangulatos „Cupping session”-re. A hétvégi kurzus végén egy oklevelet is átvehetett a Warda Coffee csapatától, ami bizonyítja, hogy kiváló kávémester lett.

„Fantasztikus élmény volt részt venni ezen a különleges atmoszférájú kávé-tanfolyamon, hiszen már a környezetnek is volt egy speciális hangulata. Az ízléses helységben ott sorakoztak az elegáns kávé gépek, melyek önmagukban is nagy hatással voltak ránk. Először az volt a feladatunk, hogy a darált kávékat kellett szárazon megillatolnunk, majd megízlelnünk és ezt követően leforrázva is megnézni, hogy egyeznek-e az illat-és ízjegyek, amiket éreztünk. Többnyire az illatok alapján már sikerült megtippelnünk, hogy melyik darált kávé, melyik leforrázott kávéhoz tartozik, sikerült jól elsajátítanunk a kávékóstolás technikáját, amit a végén egy-egy oklevéllel is jutalmaztak a szakértők. Nagyon jól éreztem magam, igazán zamatos, gyümölcsös kávékat ízlelhettem, a családomra is nagy hatással volt ez a különleges nap” – mesélt élményeiről Reviczky Gábor.


„Boldog vagyok, hogy létrejöhetett ez a hasznos tanfolyam jellegű esemény a Warda Coffee jóvoltából, melyen Nagy-Bertók Anita oktató és WCE érzékszervi bíró segítségével  egy bevezető tréningen vehettek részt vendégeink a pörkölőben. Megtanították nekik elméletben és gyakorlatban is, hogy milyen különleges illat-és ízjegyekre érdemes odafigyelni, ahhoz, hogy felismerjék, milyen kávébabból készült a feketéjük, mik azok a sarkalatos, különleges tulajdonságok, amikre koncentrálva egyszerűen meg tudják különböztetni egymástól a kávéfajtákat. A kóstolás során először az illat, majd az íz, selymesség, intenzitás, gyümölcsösség adtak egyre több támpontot vendégeinknek. A családias kurzus végére mindenki profi kávészakértővé vált” – mondta büszkén Eitzenberger Balázs, a Berger&Co. társtulajdonosa.


Reviczky Gábor legközelebb egy barista képzésre látogat majd el, ahol gyakorlatban is elsajátítja a kávékészítés fázisait, fortélyait, a tömörítésen át, a kiváló tejhab elkészítéséig.


Forrás: Just Creative

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése