2018. május 2., szerda

Ahol bor és művészet találkozik

Az rossz hely nem lehet - folytathatnánk a bejegyzés címét. De elmélkedés helyett hadd osszam meg most veletek a KLM légitársaság sajtóközleményét! Bor- és művészetbarátoknak kötelező olvasmány. ;) 

Bor és művészet találkozása tízezer méter magasban

Idén májusban és júniusban a KLM különleges borokkal várja a World Business Class utasait. A palackokat az amszterdami Rijksmuseum festményeit ábrázoló címkékkel látta el a légitársaság, amelyhez öt tavaszi témájú festményt választott öt holland művésztől.

A KLM az Activin Wine Grouppal és a Rijksmuseummal közösen hozta létre a különleges projektet. A címkéken többek között Johannes Vermeer és Caesar Boëtius van Everdingen festménye is fellelhető, melyeknek eredetijét a műkedvelők a Rijksmuseumban tudják megcsodálni. Mind az öt festményt a hozzá illő borhoz egyedileg választották. Caesar Boëtius van Everdingen festménye, a „Lány a nagy kalapban” például Esterházy Grüner Veltliner borának palackján köszön vissza. 

A borokat a KLM saját szakértői válogatják, figyelembe véve, hogy az emberek máshogy élik meg az ízeket és az aromákat repülés közben. A szakemberek először a megfelelő borokat választották ki, ezut&aac ute;n kereste hozzá a légitársaság a tökéletesen passzoló festményeket.

A KLM hitvallásának tekinti, hogy utasait megismertesse a holland kultúra sokszínűségével. Ennek szellemében hozta létre a légitársaság mostani együttműködést is, hogy mikor az utasok már a fedélzeten találkoznak a művészettel, egy kis bepillantást nyerhetnek, milyen csodák várják a Rijksmuseumban.


A légitársaság Dining in Business Class oldalán bővebb információ található a fedélzeti kínálatról, valamint a teljes borsor megtekinthető a special wine menu oldalon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése